YogaStijlen

Dru

Kenmerkend voor Dru yoga zijn de EBR's (energy block releases), dit zijn pulserende bewegingen die je maakt in een houding, en de reeksen die je maakt. Het zijn kalme en zachte bewegingen, die op dieper niveau een krachtige uitwerking hebben. Body en mind ontmoeten elkaar in verbinding. Dhruva Nakshatara betekend poolster in het sanskriet. Dru is hiervan afgeleid, het is als het ware ons eigen stille innerlijke punt. Ons kompas dat ons van binnenuit de weg wijst. Dru yoga is toegankelijk voor iedereen. 

Hatha

Hatha yoga is de klassieke yoga, het begin waaruit alle vormen zijn ontsproten. De hatha yoga combineert asana (houding) met pranayama (ademobservatie/ techniek). Bij Hatha yoga gaat veel aandacht uit naar de uitlijning en opbouw van de houding. In de lessen is hiervoor ruimschoots de aandacht. Je zult kennismaken met de basis pranayama's: buikademhaling (basis), de full yogibreath (beheersen van een volledige diepe adem verdeeld over de gehele torso), en sama vritti (gelijkmatige ademhaling). Hatha yoga is een mooi begin van je yoga reis, en voor de gevorderde een mooie kans om de houdingen subtieler te gaan verdiepen.  

Vinyasa

Vinyasa is het jongere zusje van de Hatha, de houdingen volgen elkaar wat sneller op, de houdingen worden aan elkaar geregen tot 1 flow. Een Vinyasa les wordt gekenmerkt door het werken en herhalen van de zonnengroet A of B. Er zijn een aantal rondes achter elkaar met variatie binnen de houdingen, een ronde wordt altijd afgesloten met een downdog, chaturanga, up-dog  en navoelen in downdog. Aan te raden is voordat men met deze vorm begint een aantal hatha lessen te volgen zodat men de houdingen en de uitlijning in de basis kent. 

© 2019 Ankur.Yoga S.P.Hut

Credits:    *  Quotes: Upanishads/ Bhagavad Gita/ B.K.S Iyengar/ S.P.Hut    *  Beeld: foto's eigen archief behalve de portretfoto's deze zijn gemaakt door Suzanne Dreu    *  tekst website: S.P.Hut