REIKI

Reiki betekent universele levensenergie. Rei= universeel Ki= levensenergie   

 

Reiki gaat ervan uit dat genezing bij ieder mens van binnenuit komt en niet van buitenaf, het is daarom in zijn essentie de leer van zelfoefening. De traditie waarin ik mijn certificatie hebt behaald komt uit de lijn van Dr. Mikado Usie (Zuid-Japan) Usui's methode kwam voort uit zijn inzicht dat elke mens zijn eigen genezing kan inzetten, als men weer in contact staat met zijn of haar eigen levensenergie. Zijn aanpak was erop gericht om beoefenaars te helpen oude patronen en stagnaties die men had opgebouwd af te breken. Op deze manier leerde hij de mensen hun eigen ware aard te herontdekken, en daarmee het besef dat elk mens van nature alle kennis in zich draagt die hij of zij nodig heeft. Hij heeft veel mensen ingewijd, zodat uiteindelijk de samenleving elkaar weer zou helpen om in hun eigen lichtkracht te komen te staan.

 

Het komt veel voor dat we  niet volledig in onze eigen levensenergie staan. We zijn een industriële samenleving geworden die vooral uit zijn hoofd leeft. We staan niet meer in contact met ons eigenlichaam en onze eigen levensenergie. Het lichaam is een vat waarin alles wordt opgeslagen wat we niet bewust ervaren en verwerken. Zo kan ons lichaam een ruimte worden waarin energie stagneert wat resulteert in stramheid, pijn, disbalans (mentaal/emotioneel) en vol met overtollige informatie. Iedereen kan weer in zijn eigen levensenergie gaan staan, zodat het leven weer van binnenuit naar buiten stroomt. Soms hebben we daar een helpende hand bij nodig.

Ik bied graag mijn handen aan om jou te helpen om jouw eigen levensenergie weer te openen. De Reiki stroomt vanuit mijn handen in jouw lichaam. Mijn handen reageren op wat jouw lichaam mij verteld, jouw lichaam communiceert en leid het proces, ik voel waar ik mijn handen kan en mag neerleggen. De energie gaat daar naartoe waar het nodig is. Meestal zijn er meerdere sessies nodig om het lichaam te openen. Reiki kan werken bij vele klachten, maar het is geen tovertruc. Het is niet dat naar 1 sessie je weer volledig in jouw energie staat, dit heeft meerdere sessies nodig afhankelijk van de situatie. Mocht je geïnteresseerd zijn, mail mij voor extra informatie, zodat ik kan aangegeven of het misschien wat voor jou zou kunnen zijn. Of beter gezegd of ik iets voor jou kan betekenen. 

 

Korte sessie, 30 minuten (inclusief napraten) : 45,00  

Lange sessie, 60 minuten (inclusief napraten) : 70,00

Behandeling plus , 90 minuten (inclusief napraten) : 90,00

Mail: ankuryoga0@gmail.com

 

 

Een reiki behandeling valt onder de alternatieve geneeswijze. Het kan daarom niet gebruikt worden ter vervanging van een bezoek aan de huisarts en/of specialistisch hulp. Reiki kan wel ondersteuning bieden bij een proces of behandeling, het kan pijn  verlichten en ondersteunt op krachtige en natuurlijke wijze het proces van genezing. 

© 2019 Ankur.Yoga S.P.Hut

Credits:    *  Quotes: Upanishads/ Bhagavad Gita/ B.K.S Iyengar/ S.P.Hut    *  Beeld: foto's eigen archief behalve de portretfoto's deze zijn gemaakt door Suzanne Dreu    *  tekst website: S.P.Hut