Meditatie

Naast de wekelijks mediatie les, bied Studio.Ankur maandelijkse meditatiespecials aan. Elke special zal zijn eigen thema dragen. De meditatie special vindt plaats op de zondagavond plaats, en is voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lessenkaart of abonnement binnen de studio hebt. Wees welkom!
 

De meditaties die Studio.Ankur aanbied zullen anders in opzet zijn dan de gemiddelde meditatie les. De opleiding die ik heb mogen ondergaan heeft een rijke mediatie geschiedenis achter zich staan, Dru International Meditation Teaching. Ik heb zoveel veel mooie technieken mogen leren en ervaren voor mijzelf, en deze deel ik graag met eenieder die dat wilt.

Wat maken de Dru meditaties anders dan andere meditaties? Ten eerste ga je met een Dru meditatie niet gelijk "koud" zitten en mediteren. Je doet niet een meditatie je ondergaat hem en ervaart hem of niet, de condities waarin dat gebeurd zijn bepalend. Bij de Dru heb je niet 1 meditatie techniek, nee je hebt er meerdere, omdat elk moment en elk lichaam iets anders nodig heeft om inwaarts te kunnen gaan. Daarnaast beseft Dru dat lichaam en geest beide gereed gemaakt moeten worden, vanuit die alignement kan je inwaarts gaan. En daar zijn verschillende technieken voor, allemaal even mooi en gespecialiseerd.  

Een lichaam wat moe is en een geest die overactief is hebben eerst de tijd nodig om te landen en op te laden. Als je te moe bent, kun je niet zolang stil zitten, je valt misschien wel in slaap, maar dat is dit de bedoeling :-) En als je overactief bent, je lichaam en geest zijn onrustig dan wordt stil zitten ook niet echt een ervaring van een inwaartse verdieping, je blijft dan teveel aan de oppervlakte van de buitenkant, je hebt geen rust om inwaarts te keren.

Hoe ziet dan een Dru meditatie eruit?

We beginnen met een activatie, dit om het lichaam gereed te maken, eventuele vermoeidheid wordt eruit ge-beweegt en eventuele overactiviteit krijgt zijn ontlading. Dan krijg je een EBR of een andere sequence als voorbereiding van de meditatie die wordt aangeboden. Het lichaam wordt uitgelijnd in de energie. Daarna krijg je een diepe ontspanning, hierin kunnen body en mind in elkaar vloeien, het systeem komt bijeen. Na de diepe ontspanning kan het zijn dat je nog een ademhalingstechniek krijgt en vanuit daar wordt je de meditatie ingeleid, klinkt heerlijk of niet?  

Al deze stappen zorgen voor een optimale meditatie ervaring, nieuwsgierig geworden, kom dan vooral eens langs op een zondagavond!

Op de pagina agenda vind je de datums en tijd van de specials als wel van eventuele ander workshops. 

Zie je graag verschijnen om met elkaar inwaarts te gaan,

op reis in jouw eigen verhaal vanuit een gezamenlijk veld van verbinding. 

© 2021  Studio.Ankur S.P.Hut